(ВІДЕО) Сашко та Атошка – найпозитивніший оглядовий дует на кордоні

НАЗАД
08 липня 2023 14:25

Їхня міцна дружба та професійне партнерство – запорука якісного виконання професійних обов’язків.

Доброзичливий та оптимістичний Сашко обрав свою чотирилапу напарницю через її позитивний характер і слухняність, а головне – за відмінні здібності до навчання.

Військовослужбовець Мукачівського прикордонного загону, кінолог інструктор Олександр Повар, доєднався до лав Держприкордонслужби відносно недавно. Він мріяв про кінологію і от, після проходження навчання, вже більше року займається обраною справою разом зі своєю улюбленицею, ягдтер’єром на ім’я Атошка. Попередній господар собаки придбав її ще у 2017 році, одразу після повернення із зони проведення антитерористичної операції та назвав Атошкою. Життєві обставини учасника бойових дій склалися так, що вихованку довелось віддати.

Атошка не менш позитивна ніж її теперішній господар. Вона грайлива та непосидюча, але коли чує команду «шукати» – стає серйозною та зосередженою на виконанні своїх обов’язків. І поки подорожуючі милуються її компактними розмірами та жвавими рухами, Атошка шукає заборонені до переміщення зброю, боєприпаси та тютюнові вироби.

Стаж служби у Атошки більший ніж у її теперішнього господаря. Раніше вона «кошмарила» контрабандистів на Волині. На рахунку чотирилапої сотні патронів та декілька десятків одиниць зброї. Однак, одним із найсерйозніших її показників стало виявлення 600 ящиків сигарет, які ділки намагались переправити через українсько-польський кордон.

Олександр щиро радіє, що вони швидко змогли потоваришувати з Атошкою і тепер вони справжні друзі, віддані партнери, яких остерігаються навіть найзухваліші контрабандисти!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси